torstai 9. heinäkuuta 2009

Puikkojen kilinää ja koneen surinaa

Neuleita on sekä työn alla, että myös valmistunut aika tasaiseen tahtiin. Nyt minulla projektina miehelleni varusteita Norjan reissua varten: verkkopussukka juuttinarusta vaatteiden kuivatteluun, polvisukat Nalle aloeverasta vaelluskiltin kanssa pidettäviksi, ohuen ohut merinovillainen pipo, sekä kasa erikokoisia kevyitä pussukoita vuorisilkistä. Näiden deadline on neljän viikon kuluttua. Langat on jo valmiina ja sukat puikoilla. Vielä pitäisi ostaa sopiva kangas ja nyöriä niitä varustepusseja varten.

Itselleni olen tekemässä kesän Novitasta kietaisuboleroa. Siitä on takakappale valmiina ja toista etukappaletta syntyy hyvää tahtia. Bolero on minun työmatkaneule, kun bussissa tai junassa tulee joka päivä istuttua yli tunti. Minulla on myös muita itselle tulevia neuleita kesken, sillä tarvitsen aina mielialaan ja oheistoimintoon sopivan työn käsiini.

Tänä iltana päätin unohtaa hetkeksi neulomiset ja ompelin pari hauskaa pussukkaa. Minulla on kankaita vaikka kuinka paljon, sillä olen törmännyt huomattavasti useampiin edullisiin kankaisiin, kuin mitä minulla on ollut aikaa ommella. Ompeluksia kun ei oikein voi ottaa bussiin mukaan. Oli ilahduttava huomata, että kangasvarastostani löytyi vaivatta sopivia tarvikkeita. Onnistuin jopa hyödyntämään yhden lakanakankaasta tehdyn sovitusmallin kankaat pussukan vuorena.

Lankavarastoni voi myöskin oikein pulleasti. Kävin aiemmin kesällä sisareni kanssa ihan suunnitellulla ostosmatkalla Tallinnan lankakauppoihin. Sieltä saaliina ohutta merinoa 7 vyyhtiä itselle ja yksi lahjaksi, sekä kaksi n. 200g vyyhtiä liukuvärjättyä villaa. Se kanervan värinen villa on jo löytänyt uuden elämän clapotis -huivina ja toisesta tulnee revontuli.

Ja nyt kun on kesä ja alet, niin seikkailin sitten Oulunkylään lankakauppaan, ja sieltä on parin reissun myötä löytynyt kotiin kahta eri väriä Blend bamboo'ta ja oranssia Kokon -lankaa. Blendeistä tulee tunikaa ja paitaa, Kokon vielä hakee malliaan.
Toisella ostoskerralla pääasiallisesti hain lankoja kälyni toivomaan pitsisomisteiseen neulejakkuun. Löysin onneksi nekin, ja vieläpä opiskelijamyönteiseen hintaan.

Suunnitteilla on myös retki Lauttasaareen Novitan tehtaanmyymälään, josta ostetaan sitten langat ainakin Vihervaaraan, syksyn lehden ihanuuksiin ja mahdollisesti langat myös miehen villapaitaan.

Ja koska kameran piuha on eksyksissä, niin liitän kuvat myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti