keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Vihreää lankaa

Olen neulonut viime päivinä pääasiassa vihreää lankaa, ja hitusen luonnonvalkoistakin. Miehen ohuen ohut merinovillasta tehty vaelluspipo on valmis ja pitkät 'kilttisukat' ovat jo hyvällä mallilla. En vain voi ymmärtää, että jollain voi oikeasti olla niin pitkät sääret. Toisaalta, onpa mies muutenkin pitkä, joten ehkä se on vain sopivaa.


Sukat ovat "Sukkasillaan" -kirjan vikkelisukat, ihan ohjeen mukaisesti neulon. En ole aiemmin neulonut hirtettyjä nurjia, mutta pienen hapuilun jälkeen sekin on alkanut sujumaan. Jostain syystä meinaan neuloa niissä nurjissa vain osalla lankaa, poimin ilmeisen huonosti neulottavan silmukan puikoilta. Positiivinen yllätys oli miten joustavaa tuollainen kaksinkertainen nurja on. Toimii oikein hyvin sukissa.

Lankana on Novita Nalle aloevera. Valittu enemmänkin värinsä, kun lisäaineidensa vuoksi, mutta täytyy kyllä myöntää, että lankaa on erinomaisen mukava neuloa. Uskon niiden olevan myös kivat jalassa. Voisin ajatella itsellenikin sukat tästä langasta.Pipon neuloin Tallinnasta tuodusta TitanWoolin Extrafine merinosta. Väriteemakin on aika tuttu.

Lanka on kaksinkertainen ja käytin 2.5mm sukkapuikkoja. Ohje on historiallinen Yhdysvaltojen Punaisen ristin 'Watchcap'. Jätin sen kuitenkin hieman lyhyemmäksi, koska sitä on tarkoitus pitää esim. unipipona makuupussissa, ja reuna voi olla näin ollen taittamatta.


Viimeksi kerroin, että innostuin ompelemaan. Verhokankaan ylijäämäpalasta syntyi silloin 'kuutiopussukka', jossa on värjäämättömästä lakanakankaasta sisävuori. Yksi pala on 20cm x 20cm kooltaan.

Pussi tuli minulle heti käyttöön: se on minun neulepussukkanani. Se on sopivan suuri, että sinne menee muutama lankakerä, ohjelappunen, mitta ja tietysti puikot. Ja sekin on ihanan vihreä.

Muutakin vihreää olen hankkinut. Heti Ravelryyn löydettyäni törmäisin aivan ihanaan ohjeeseen, nimittäin Tikrun Vihervaaraan. Mutta kun ei loppukeväästä tai keskikesällä oikein paksua hupparia kaipaa, niin en asiaa sen kummemmin alkanut järjestämään. Kunnes tässä vastikään tajusin, että Novitan Mambo poistuu myynnistä. Eikä mistään enää löytynyt sitä ihanaa sammaleenvihreää, josta ajattelin oman vihervaarani tehdä.
Mutta, onneksi totuus on tarua ihmeellisempää, sillä eilen lähikaupassa käydessäni tajusin, että siellä lankahyllyssä nökötti toistakymmentä sammalmamboa. Joten nyt on langat valmiina, ja loppukesästä lähtee vihervaara puikoille.


Tälle kesälle on noiden sukkien lisäksi vielä itselle parhaillaan työnalla Novitan kesä -09 lehdestä kietaisubolero (malli 69.). Lankana ihan ohjeen Cotton Luxus, luonnonvalkoisena tosin. Sitä neulon työmatkoilla ja olen jo viimeistä isoa kappaletta tekemässä. Jos hyvin käy, niin saan sen jo tällä viikolla valmiiksi.Kälylleni lupasin tehdä SK:ssa julkaistun pitsikoristeisen puuvillajakun. Siihen kävin langat hamstraamassa Oulunkylästä Nordiasta. Ja samaisesta paikasta ostetusta yhdestä blend bamboo -satsista teen perustopin itselleni. Sopivaa mallia ei ollut löytyä millään, mutta löytyihän sellainen vihdoin ja viimein.

Ja en sittenkään lähtenyt mukaan SNY:hyn, mutta sen sijaan ilmoittauduin Ravelryn vaihtoon. SNY:ssä lopulta hirvitti lähinnä se pakettien määrä. Kun en ole ihan varma, riittääkö tarmoa useampaan pakettiin syksyn aikana. Pitäisi kandia alkaa kirjoittelemaan tuossa muun opiskelun ohella. Mutta Rav-vaihdon yhteen pakettiin (tai kuulemma sen voi useammassakin osassa lähetellä) varmasti jaksan satsata. Ilmoittautumisaika Rav-vaihtoon on vielä ensikuun puolelle, mutta olen jo nyt ihan innoissani asiasta! Kävin lueskelemassa aiemmista vaihdoista foorumilla ja uskon, että vaihdosta tulee todella hauskaa :)

Ja aivan meinasin unohtaa. Olen saanut hauskoja lankatuttavuuksia. Tuulian kanssa tein vaihtarit. Lähetin hänelle M&K:n sinistä pellavaa ja minä sain hieman vammautunutta Markka -lankaa. Lisäksi ostin ihan kokeilumielessä handgefaerbt.com:in merino extra fine -langan eräältä ravelry -ihmiseltä. Väri ei ole ihan perinteisintä minua, mutta varmasti niistä hauskat sukat saa aikaan.

Ja ei, kaikki minun langat eivät ole ihan näin vihreitä. Mutta minkä minä sille voin, että vihreä on vain niin kaunista. Ja se poltettu oranssi. Ja ruskan sävyt ylipäänsä. Mutta ruskan aika ei ole vielä, joten otetaan ilo irti kauniista kesästä.

2 kommenttia:

  1. Ihania vihreitä!

    Ovellasi tässä kolkuttelee Ravelryn vaihtoparisi...joka on parhaillaan aloittelemassa tutkimustyötään:)

    VastaaPoista
  2. Hui, jännittävää :D Yritä tässä lähipäivinä päivitellä hieman tätä blogiani. Joten tule toki kurkkimaan uudelleenkin :)

    VastaaPoista