keskiviikko 19. elokuuta 2009

Lankavaraston kasvypyrähdys

Lankavarasto on kummallinen asia. Juuri kun olin ajatellut, että olen saanut tarpeeksi lankoja varastoon talvea varten - opintotuella ei kovin paljoa lankoja ostella- niin kuinka ollakaan, lankavarastoni lähestulkoon tuplasi itsensä. Tähän on toki ollut loistavan hyvät syyt, mutta nyt minulta on varastotila loppu. Eli eikun neulomaan vihervaara valmiiksi. Mambot kun vie kovasti säilytystilaa.

Olen yrittänyt neuloa ahkerasti. Vihervaaran lisäksi aherran mohairjakkuani syksyä varten, mutta sitä maltan tehdä aina yhden illan ja sitten siirryn ihan muihin neuleisiin.
Sormiani on pitkään jo syyhyttänyt tehdä jotain Punokset Puikoille -kirjasta, ja koska minulla on vasta yksi iso huivi, niin aloitin sitten Auran. Tekeleen alun pääsin vilauttamaan ihan ammattilaisille maanantain extramiitissä ja samalla sain kirjaani molempien tekijöiden omistuskirjoitukset.Malli: Aura (Punokset Puikoille)
Lanka: Kamena
Puikot: 4.5 pyöröt

Edellisessä miitissä matkaan tarttui "ihan pakko saada" pörrölankaa. Kaksi vyyhtiä ihanaa "Ihan kiva lankaa". Värit eivät ikävä kyllä tuossa kuvassa toistu yhtään sellaisina kuin ne luonnossa ovat. Mutta luottakaa minuun - ne on hienot ja hohtavat. Näistä tulee joskus jotain, ehkäpä paita.Ja sitten siihen varaston kasvuun. Kas tuolla kaukana, Riihimäen kauniin kaupungin alueella, vankilan ja varuskunnan kupeessa on hirmuisen hirviön luola. Se hirviö on hamstrannut luolaansa kaikenlaisia tavaroita, joita vakuutusyhtiön pedot ovat onnettomia korvauksia vastaan yrityksiltä lunastaneet. Ja sieltä löytyi nämä:Hätisteltyäni lohikäärmeen pois, sen aarrekasasta paljastui yhteensä 55 kerää lankaa. Suurin osa on Patons UK:n lankoja, ja maksoivat vahinkotavarakeskuksessa huikeat 70c kappale. Ihania vihreitä, oransseja, beigejä ja viininpunaisia lankoja. Ja pari haltian harmaata efektiä ja kaksi kerää novitan bambua. Alla toinen kuva itse lanka-aarteesta:Ja ei viimeisenä, mutta ei mitenkään vähäisimpänä haluan esitellä lankavarastoni (vielä yhdet) uutuudet. Noro kureyon keriä, 12 kpl, kaikki ihanaa 161 väriä. Tummaa vihreää, tummaa ruostetta, ripaus oranssi ja violettia. Ihanainen irkkikanavan Rieppa joutui surukseen luopumaan näistä, ja minä mielelläni annoin niille uuden kodin.Joten viimeistään nyt minulla enemmän kuin tarpeeksi lankoja synkkien loskailtojen varalle. Syksyn alkua on kutkuttavasti piristänyt myös vaihdot. Ilmoittauduin sitten jo toiseenkin vaihtoon eli #neulonta -kanavan omaan vaihtoon. Ravelry-vaihdosta sen verran, että suunnitelmani pakettiin jo aikalailla kasassa. Vielä pitäisi löytää aikaa siihen, että ehtisi metsästellä loput aarteet pakettiin. On yllättävän hauskaa yrittää löytää aarteita, joista pari voisi oikeasti ilahtua. :)

1 kommentti:

  1. Mun mies muisti sut, olitte kuulemma samalla enkun kurssilla.

    Olisi muuten kiva, jos voisi kommentoida Nimi/URL-osoite -mahdollisuudellakin, niin voisi laittaa tuon oman vuodatuksen blogin, eikä google-tilin kautta

    VastaaPoista